Kan jij een werkplanning maken èn je er aan houden?

Een werkplanning maken is één van de belangrijkste onderdelen van time management. Het lijkt zo eenvoudig, toch blijkt het lastig te zijn om je er aan te houden

Met werkplanning bedoel ik het proces waarbij je in kaart brengt welke concrete stappen je wanneer gaat zetten om je doelen te realiseren.

Herken je deze valkuilen?

  • Je hebt een te positief beeld in je hoofd over tijd
  • Je denkt iets wel even te kunnen doen
  • Je houdt geen rekening met onverwachte zaken
  • Je reserveert geen tijd voor routineklussen en eigen taken
  • Je doet heel andere dingen dan wat je van tevoren had bedacht
  • Tijd inschatten is moeilijker dan je denkt
  • Je maakt geen werkplanning omdat dat tijd kost

Wat urgent is, is vaak niet echt belangrijk

Als je echt productief wilt zijn moet je hier verandering in aanbrengen. Datgene wat je op dat moment te binnen schiet of misschien wel erg urgent is, is meestal niet datgene dat ook echt belangrijk is om te doen.

Bijvoorbeeld een collega die snel iets moet weten, een interruptie, een telefoontje, een e-mail. Het zijn vaak taken waarvan je later niet kunt zeggen: ziezo, ik heb mijn tijd echt goed besteed.

Wat kun je daar aan doen?

De oplossing is een werkplanning maken en die in je agenda zetten. Maak die planning iedere week, dat is een goede termijn.

In plaats van je op de urgente en in het oog springende zaken te storten zoek je uit welke taken het meeste opleveren. Die doe je als eerste.

Baseer je daarbij op je top prioriteiten voor de komende week. Op die manier weet je zeker dat je voldoende tijd en aandacht besteedt aan belangrijke taken, of ze nu wel of niet urgent zijn.

Een werkplanning voor de week geeft je ook een richtlijn om op ieder moment te kunnen besluiten of interrupties belangrijk genoeg zijn om er iets mee te doen. Of dat je ze beter kunt laten wachten tot je er wel tijd voor hebt.

Als je deze valkuil weet te vermijden zul je al snel merken dat je meer tijd gaat besteden aan de dingen die er echt toe doen en je productiviteit gaat vanzelf omhoog.

Dat lijkt heel eenvoudig

Maar dat is het niet. Je trapt namelijk heel snel in een paar andere valkuilen: te weinig tijd plannen voor een taak, teveel taken op een dag en geen rekening houden met onverwachte zaken.

Leer zorgvuldig en reëel te plannen

In mijn cursussen leer ik je een haalbare planning te maken met ruimte voor als het even tegenzit. Tijd overhouden is nooit erg, tijd te kort komen levert altijd stress op.

Ik leer je hoe je kunt voorkomen dat je gaat afwijken van je voorgenomen planning en hoe om te gaan met werkelijk urgente interrupties.

Het gevolg van mijn cursussen is dat je je productiviteit ziet vergroten. En dat je je doelen haalt, waardoor je meer voldoening hebt in je werk.


Ga van Werkplanning maken naar Time Management Tips
Ga van Werkplanning maken naar Time Management op Maat HOME