Persoonlijke Effectiviteit Definitie

Wat is persoonlijke effectiviteit?

Een Persoonlijke Effectiviteit Definitie is voor ieder mens iets anders. Je kunt niet zeggen dat specifiek gedrag wel of niet effectief is. Je kunt wel zeggen dat jouw gedrag in jouw functie wel of niet effectief is. Het gaat om gedrag in relatie met de doelstellingen die er gesteld zijn, de resultaten die jij moet halen. Verder spelen ook de verwachtingen mee die jouw omgeving heeft over jouw functioneren en de definities waarbinnen jij je doelen moet halen.

Persoonlijke Effectiviteit gaat over de uitkomsten en het effect dat jij bereikt in je werk. Dit in tegenstelling tot Persoonlijke Efficiëntie, wat gericht is op het proces van werken.

Welke rol speelt time management hierbij?

Wanneer je je Persoonlijke Effectiviteit wilt verbeteren dan is het belangrijk dat je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, ongehinderd door stress of werkdruk.

Er zijn veel vaardigheden die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit, zoals assertiviteit, onderhandelen, conflicthanteren, samenwerken, helder communiceren en ook time management.

Hoe kun je jouw persoonlijke effectiviteit verbeteren met mijn cursus time management?

In de cursus time management komen vaardigheden aan de orde als doelen stellen, prioriteiten bepalen en werkplanning maken. Daarnaast komen ook vaardigheden aan de orde als samenwerken, helder communiceren, nee zeggen (assertiviteit), en onderhandelen. Onze trainers zijn hierin opgeleid en geschoold en helpen je dus niet alleen bij het werken met een goede planning, maar ook bij het verwezenlijken van je werkdoelen in een werkomgeving waar collega’s vaak andere doelen en belangen hebben.

Wat is de meerwaarde van mijn cursus time management?

Met mijn cursus time management help ik niet alleen individuele medewerkers om hun werk te doen met minder moeite, maar ook organisaties om de productiviteit te verhogen en om kosten en tijd te besparen.

Ik doe wat geen enkel ander programma of methode doet. Ik werk met de deelnemers op hun eigen werkplek en leer hen om meer belangrijke taken gedaan te krijgen.

“We change forever the way people work”. Oftewel, mijn cursus time management richt zich op werkgewoontes, gedragsverandering.

Kortom, persoonlijke effectiviteit is dus een maatstaf voor de mate waarin je door eigen acties je doelen bereikt. En daar heb je time management bij nodig.


Ga van Persoonlijke Effectiviteit Definitie naar Time Management op Maat HOME


Dit zeggen anderen over mij


De doelen zijn gehaald en nu, een half jaar later, kan ik volmondig zeggen dat de resultaten blijvend zijn.

Iedereen die worstelt met het op tijd af krijgen van het werk kan ik deze praktische training van Mulder Performance Consultants zeker aanbevelen.

Annemarie Klok, GGZ In de Bres


Als je Selma van Mulder Performance Consultants inhuurt leer je effectief, snel, doeltreffend en ook plezierig je eigen werk efficiënter te organiseren.

Pia de Wijer, directeur Hofstad Search


Als Selma in je organisatie is geweest, merk je pas hoe het anders en beter kan. Een echte aanrader!

Marcella van der Meer, www.meerisd.nl